Welkom op
Home » Contact » Wie ben ik?

Wie ben ik?
Mijn naam is Greet Abbink, geboren in 1961. Ik woon in Eibergen, in het oosten van Nederland, in de "Achterhoek". Ik ben getrouwd, heb twee kinderen die inmiddels al het huis uit zijn en een schattige kleinzoon. Mijn man was jarenlang schaapherder en dieren horen bij ons leven. Naast de konijnen en cavia's hebben we schapen, geiten, pony's en veel honden.

Als kind was ik al behept met het houden van dieren. Het begon met muizen en hamsters die ik van mijn ouders mocht houden. Mijn vader had een aquarium en een volière in de woonkamer. Later heb ik thuis konijnen gehad maar ook hebben we een biggetje aan de fles gehad. Niets was te dol!

Ik volgde uiteraard een landbouwopleiding en vele andere dieren cursussen. Toen ik met Hans trouwde en we op een boerderij kwamen te wonen hebben we vele dieren gehouden. Melkgeiten, schapen, kippen, eenden, varkens, konijnen en pony's.

Al jong was ik lid van een konijnenvereniging en heb ik aan shows deelgenomen met diverse rassen. Zo heb ik het Zilvervos konijn gehad maar ook de Rode Nieuwzeelander en een korte tijd wat kleurdwergjes. Tot voor kort viel ik voor de langhaar rassen, de Teddy konijntjes. Omdat het onderhoud van de vachten zeer veel werk vereiste en ik dat niet kon bijhouden naast onze andere werkzaamheden ben ik daarmee gestopt.

Mijn keus viel onverwacht op de Rex hangoor. Een makkelijk te verzorgen konijn maar nog niet erkend. De Rex hangoor is een mooi en leuk konijn en ik wil dit ras graag ter erkenning voorbrengen in de  kleur "wit blauwoog". Lees hierover meer op de pagina 'erkenning'.

Mijn konijnen staan niet thuis maar in en rond de stallen van onze schapen in het buitengebied. Daar ben ik dagelijks te vinden om met mijn hobby bezig te zijn.

Wil je de stal komen bezoeken dan graag vooraf even een telefoontje.

Greet