Welkom op
Home » Laatste Nieuws

Laatste Nieuws

 

Januari 2019 De ingezonden dieren op de Noordshow waren goed genoeg voor een verlenging van de erkenning :-) De predikaten waren: 1eZG 92,5 / G 91,5 / 1eZG 93 / ZG 93 / 1eF 95 / ZG 93,5 / ZG 94

===

Januari 2018 ... drie keer is scheepsrecht! De erkenningen waren nu in Assen op de Noordshow. We behaalden de volgende predikaten: 2x ZG 92, 1x ZG 92,5 en 1x ZG 94 en dus voorlopig erkend voor 3 jaar! Ik ben hier reuzeblij mee en ga stinkend mijn best doen om de definitieve erkenning te halen. Ik hoop dat ik er dan nog een paar serieuze fokkers bij krijg.

=== 

Januari 2017 wederom 4 dieren voor de erkenning ingestuurd op de Championshow te Nieuwegein. Helaas ook dit keer geen succes. De predikaten waren 1x ZG 93, 1x G 90,5 en 2x een O vanwege een voedster te ruim in borst en een ram met pelsstructuur te gegolfd en voortenen dun behaard.

=== 

Januari 2016 heb ik 7 dieren voor de erkenning ingestuurd op de Championshow te Nieuwegein.
De predikaten waren 3x G, 2x V en 2x O. De O vanwege een te zwaar dier en een dier met een kale nek. Die kale nek heb ik over het hoofd gezien helaas, het te zware dier woog bij mij thuis niet te zwaar maar goed, de predikaten hielden niet over helaas. Terwijl dezelfde dieren op onze laatste clubshow onder keurmeester Jipping juist allen een ZG scoorden en zelfs een F. Jammer dus maar we zwoegen verder om dit mooie ras erkend te krijgen.

===

Januari 2015 heb ik 4 dieren ingezonden op de Championshow te Nieuwegein.

===

In overleg met fokkers uit Duitsland en Nederland en de Rex speciaalclub hebben we besloten om de concept standaard van de Rex Hangoordwerg aan te passen. De wens bestond om dichter bij de Europese standaard te komen. We hebben gewicht en oorlengte naar boven toe bijgesteld.

===