Welkom op
Home » Laatste Nieuws » Championshow2015

Januari 2015 Championshow; 4 dieren ingeschreven.

Het is elke keer weer verrassend hoe er gekeurd wordt, het ene jaar schrijven ze bijna niks op, alsof het een hobby keuring betreft, het andere jaar krijg je een volledig verslag met dezelfde punten als de erkende rassen, er staat dan alleen NE (niet erkend) bij maar je weet dan wel in welke gradatie je dier valt. Dit keer staan er punten bij als 6 of 7 .... ?? Nou ja, als ik zelf maar weet wat voor dieren ik in huis heb en waar ik aan moet werken.

Jonge Ram van Juni 2014 'CHUCK' 4GE-655

De beoordeling van Chuck, waarbij je rekening moet houden dat deze jonge ram hier 7 maand is. Rex hangoren zijn pas op hun mooist als ze volwassen zijn, zo rond 11/12 maand.

De oordracht is ook vaak een heikel punt, het valt me op dat Rex hangoren een sterker 'orenspel' hebben, bij stress of interessante gebeurtenissen (rammen die voedsters ruiken bijv.) trekken ze de oren met gemak naar achteren of zelfs zijwaarts of omhoog, om daarna in rust weer netjes neer te vallen. Misschien moet dit op de standaard vermeld worden.

 

Jonge voedster 'CELINE' van Augustus 2014; 4GE-804

De beide jonge voedsters van Augustus 2014 (zusjes) zitten qua gewicht al op hetzelfde als de ram hierboven van Juni, ik denk niet dat ze over het gewicht van de nieuwe standaard heengaan (max. 2 kilo) maar toch een punt om in de gaten te houden.

Jonge voedster 'CILLY' van Augustus 2014; 4GE-805

Volle zus van de voedster hierboven.

Beide dieren dus nog maar 5 maand oud en op deze leeftijd qua bouw en pels nog moeilijk te beoordelen.

Voedster 'CUPCAKE' van Mei 2014; 4GE-526

Een bijzonder mooie voedster, vindt ik zelf, 8 maand oud tijdens de beoordeling.

Naar mijn idee het mooiste dier van deze groep.

Tja en steeds weer die schonere voetzolen ... ik doe mijn best, heb de hokken al groter gemaakt, veel houtvezel gebruikt i.p.v. stro ... chemische troep wil ik eigenlijk niet gebruiken en ik vindt dat ook witte konijnen best af en toe een beetje stro mogen om in te graven en aan te knabbelen, dus nou ja ....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb