Welkom op
Home » Rex Dwerg

Rex dwerg

48d. Rexdwerg, wit

Het land van oorsprong is Duitsland. Is in Nederland erkend in 2011, voorlopig t/m 31 maart 2013
Genetische symbolen wit, roodoog: ..c..r (Int.) a….rex (Duits)..c..r a….rex


Puntenschaal Groep 7. Bijzondere Haarstuctuur
Rexdwerg, wit

 

Positie Onderdeel Punten
1 Gewicht 10
2 Type, bouw en stelling 20
3 Pels; structuur en conditie 20
4 Pels; dichtheid en lengte 15
5 Kop en oren 15
6 Kleur 15
7 Lichaamsconditie en verzorging   5
     
Totaal   100

 

1. Gewicht
Het gewicht is 1000 tot 1600 g.
Puntenschaal voor het gewicht:


Gewicht: 1000-1100 1110-1290 1300-1500 1510-1600
Punten: 8 9 10 9
2. Type, bouw en stelling
Het lichaam is gedrongen (typegroep C) met goede brede schouders en achterhand. Door de kortere pels komen de contouren sterker tot uiting. De benen zijn recht, stevig en niet lang met korte, gesloten voorvoeten. Het ras is middelhoog gesteld. Een juiste stelling toont de aanwezige rasadel. In verhouding tot de grootte van het dier is de kop groot. De kop is krachtig ontwikkeld met breed voorhoofd, brede snuit en goed ontwikkelde kaken en wangen. De oorlengte is 5 - 7 cm, ideaal is 6 cm. De oren worden V-vormig tot nauwsluitend gedragen, zijn goed afgerond zonder vouwen of plooien en goed behaard. Het geheel in harmonie met het lichaam. Het kleine staartje wordt nauwsluitend tegen het midden van de achterhand gedragen. Het lichaam van de voedster onderscheidt zich nauwelijks van die van de ram.

3. Pels: structuur en conditie
De zeer fijne rechte dek- en grannenharen zijn sterk verkort en van een fijne structuur. Ze zijn elastisch en even lang als het onderhaar. Dit geeft een beeld alsof het dier geschoren is. Door de bijzondere dichtheid van het onderhaar slaan de dek- en grannenharen bij het terugstrijken niet direct in hun oorspronkelijke stand terug, maar blijven hierdoor vrijwel in verticale houding staan. De pels voelt fluweelachtig aan en is volkomen gelijkmatig. Enkele gegolfde of gekrulde haren in de nek en rond de geslachtsdelen zijn rasgebonden en niet te vermijden. De snorharen zij meestal gekruld. Echter hoe gladder de nekbeharing, des te beter de haarstructuur op de overige lichaamsdelen.
Pelsconditie: zie het algemene gedeelte.

4. Pels: dichtheid en lengte 
De pelswaarde van de kortharige rassen wordt op gelijke wijze beoordeeld als die van de normaalhaarrassen, vanzelfsprekend met in achtneming van de bijzondere raseigenschappen. Het haar staat bijna loodrecht op de huid. De pels is mede dankzij het zeer rijke onderhaar zeer dicht en volkomen gelijkmatig en voelt hierdoor fluweelachtig aan. Niet echter de haarlengte maar de zeer dichte inplanting en het zeer rijke onderhaar geven de doorslag bij de waardebepaling. De pels heeft een lengte van ongeveer 16 mm.

5. Kop en oren
De kop is krachtig ontwikkeld met breed voorhoofd, brede snuit en goed ontwikkelde kaken en wangen. De oorlengte is 5-7 cm, ideaal is 6 cm. De oren worden V-vormig tot nauwsluitend gedragen, zijn goed afgerond zonder vouwen of plooien en goed behaard.Het geheel in harmonie met het lichaam.

6. Kleur
Is erkend in wit roodoog. De kleur is helder wit over het gehele lichaam. De kleur van de ogen is rood. De nagels zijn kleurloos.Lichte foutenIets gele tint. Iets gele aanslag.Zie verder lichte fouten Rexdwerg kleur.Zware foutenSterk afwijkende kleur. Te veel gele aanslag. Zie verder zware fouten Rexdwerg kleur.

7. Lichaamsconditie en verzorging

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb