Welkom op
Home » Rex Hangoordwerg » Andere kleuren

Wit is ook maar wit en daarom wil ik graag de Rex Hangoordwerg in andere kleuren fokken. Ik ben reuzeblij met de buitenlandse contacten die ik heb, die ook echt serieus met dit ras fokken en die ook andere kleuren hebben. We werken dan ook nog met 'dragers' uiteraard om daarna weer mooie, goed gebouwde Rex hangoren te krijgen. Mooi om te weten is dat Christine Toyer vanuit Australië hele mooi dieren met een pracht pelsje heeft meegenomen naar Luxemburg, waar ze nu woont. Ze heeft inmiddels een aantal dieren verdeeld en uitgeleend aan andere fokkers, ook in Engeland en deze hebben al mooie resultaten laten zien. Waar ik hier in Nederland voornamelijk met de bouw bezig was hebben ze in Australie hard gewerkt aan de pels. Hopelijk komen deze genen nu goed samen zodat we een echt mooie Rex Hangoordwerg kunnen fokken met zowel een goed bouw als een goede Rex pels :-)

 

Maverick-a.jpg

Maverick, een Rex drager ram waarvoor ik als een blok ben gevallen. Wat een prachtdier qua bouw, kop en oren. Komt uit zowel Australische lijnen als uit de Engelse Minilop.

Hij heeft al bewezen diverse kleuren te geven waaronder ook wit roodoog.

Qua formaat zijn de jongen divers; sommige hebben een standaard maat (in Australië en Engeland net iets zwaarder dan hier in NL) en sommige jongen neigen iets meer naar de Minilop kant. In mijn geval komen beide maten goed tot zijn recht.

Sigma-a.jpg

Sigma, een Rex drager ram. Nog zo'n knapperd in de kleur Madagascar. Omdat ik zelf wel eens spontaan Madagascar kleuren in mijn nestjes kreeg hoop ik ooit wat leuke Madagascar rexjes te krijgen.

Ook deze ram komt uit Australische lijnen en de Engelse Minilop.

Qua formaat zijn de jongen divers; sommige hebben een standaard maat (in Australië en Engeland net iets zwaarder dan hier in NL) en sommige jongen neigen iets meer naar de Minilop kant. In mijn geval komen beide maten goed tot zijn recht.

HazelChristineW.jpg

Hazel, een Madagascar kleurig voedster, hopelijk kan ik hier een aantal jongen van deze kleur fokken omdat dit wel vaker in mijn nestje valt, uit mijn dragers.

Fokster: Christine Toyer

Christine1.jpg

Christine, een Madagascar voedster van Christine Toyer.

2019-10-01163058.jpg

Bonkie, een Madagascar rammetje die ik gebruik om deze kleur in Rex te fokken.

BlackBeauty2.jpg

Black Beauty, een gitzwarte voedster die ook de kleur Madagascar vererft. Ze heeft een prachtig pelsje!

Ook dit dier heb ik van Christine Toyer gekregen.

Hugo.jpg

Hugo, een gitzwart rammetje met een prachtige pels. ook hij vererft Madagascar.